שטיפה בלחץ גבוה היא חלק בלתי נפרד מתחום התעשייה וכן הפכה להיות חלק לא פחות חשוב גם בתחזוקת הבית והחצר. גרניק נייד, עשוי להיות נוח במיוחד כיוון שלא מצריך חיבור לחשמל ומאפשר ניידות וחופש פעולה, אבל האם הוא גם מתאים לצרכים שלנו?
גרניק הוא שמו המסחרי של מכשיר שטיפה בלחץ, המשמש לניקוי משטחים שונים באמצעות יציאת מים בלחץ גבוה. לכן נקרא גם מכשיר שטיפה בלחץ. המונח גרניק נייד נקרא גם גרניק אלחוטי וניתפס לעיתים קרובות כ-גרניק על סוללה. אבל למען האמת קיימות מספר אופציות לגרניק הפועל ללא חשמל: גרניק על סוללה שהוא גם גרניק נטען ופועל תמיד על סוללת ליתיום נטענת מכיוון שכמות האנרגיה שמכשיר הגרניק דורש היא גבוהה במיוחד ולא יכולה לפעול רק באמצעות סוללות של שלט, וכן קיים גם גרניק בנזין, הפועל באמצעות מנוע ודלק.
לרוב גרניק נייד מגיע עם גלגלים וידית נשיאה מובנית כדי שיהיה נוח לשינוע ונשיאה. חשוב להבין שישנם סוגים שונים המתאימים לצרכים שונים. כדי להבין מה הוא גרניק מומלץ עבורנו, חשוב לסקור את היתרונות והחסרונות של מגוון המכשירים הקיימים בשוק ולהתאים את היתרונות לצרכים שלנו:
סוגי גרניקים ללא חשמל:
גרניק בנזין
גרניק בנזין לרוב מסוגל לעבוד באופן מאומץ וללא הגבלת זמן. מכשירי שטיפה המופעלים באמצעות מנוע בנזין מציעים את החופש המרבי מבחינת ניידות, כמו כן מסוגלים להגיע לעוצמות לחץ גבוהות. למשל אם אחד מהצרכים העיקריים שלנו הוא גרניק 200 בר, גרניק בנזין יהיה אידיאלי לעבודה מסוג זה.
בנוסף ניתן לעבוד עם המכשיר באזורים מרוחקים או במקומות ללא גישה לחשמל ולכן יתאימו בעיקר לעבודה מאומצת ומקצועית כמו ניקיון כלי צמה, ניקיון באתר בניה ועוד.
גרניק בנזין מופעל באמצעות מנוע שריפה פנימית המונע בדלק. המנוע מסובב משאבה המייצרת את הלחץ הדרוש. "ללא חשמל" משמעותו שהמכשיר אינו זקוק לחיבור לשקע חשמל, מה שמאפשר ניידות מלאה בכל מקום. מנוע הבנזין בדרך כלל חזק יותר ממנוע חשמלי ויכול לספק לחץ גבוה יותר לאורך זמן.
יתרונות:
- עוצמת לחץ גבוהה אשר מתאימה לעבודה מאומצת
- משך זמן עבודה לא מוגבל
- אין תלות בנקודת חשמל
חסרונות:
- לרוב מכשיר גדול ומאסיבי
- יקרה בהשוואה לאופציות הנמוכות יותר
גרניק נטען על סוללה
הטכנולוגיה המתקדמת מאפשרת כיום שימוש ב"גרניק אלחוטי" המופעל על סוללה נטענת. אלו פתרונות מצוינים למשימות קלות עד בינוניות כמו ניקיון שביל החצר, ניקיון פח האשפה הביתי, ניקיון הרכב בבית ועוד.
הסוללה המשמשת בגרניקים אלחוטיים היא בדרך כלל מסוג ליתיום-יון (Li-ion), בדומה לסוללות הנמצאות במכשירים אלחוטיים אחרים. סוללות אלו מגיעות במתחים שונים (בדרך כלל 18V עד 40V) וקיבולות שונות (מ-2.0Ah ועד 6.0Ah ומעלה). הקיבולת משפיעה על זמן העבודה האפשרי בין טעינות, שיכול לנוע בין 15 דקות לשעה, תלוי בעוצמת השימוש ובנפח הסוללה.
יתרונות:
- קל לתפעול ולאחסון
- ידידותי לסביבה
- מכשיר יחסית זול לנישה
חסרונות:
- משך זמן עבודה קצר
- עבודה של יותר משעה רצוף עשויה לשרוף את המנוע
כמה עולה גרניק? – מדריך מחירים ושיקולי רכישה
טווחי המחירים משקפים את איכות מכשיר והחלקים המרכיבים אותו, את הספק המנוע, ואת סוג הטכנולוגיה. המחיר מושפע גם מהמותג, סוג האחריות המוצעת, ומגוון האביזרים הנלווים. חשוב להבין שמחיר נמוך מדי עלול להצביע על איכות ירודה או על עוצמה נמוכה, כמו כן, תג מחיר גבוה אינו בהכרח מבטיח איכות ועמידות.
גרניק ביתי מתייחס לגרניק המיועד לשימוש שאינו מסחרי או מקצועי. גרניקים ביתיים מתוכננים לשימוש מזדמן ולא יומיומי, ולכן הם בנויים בצורה שמאזנת בין עלות לביצועים. הם קלים יותר לתפעול ובדרך כלל מגיעים עם מגוון אביזרים המתאימים לשימושים ביתיים נפוצים, לכן אם השימוש שלכם בגרניק הוא אחד לחצי שנה שנה, גרניק על סוללה עשוי להיות פתרון טוב עבורכם.
במידה וחלק מהדרישות שלכם כוללות גרניק חזק המסוגל לעבוד אורך זמן ולהפיק עוצמה גבוהה, האופציה האופטימלית עבורכם לגרניק נייד תהיה גרניק בנזין המופעל באמצעות דלק וללא חשמל. במידה ותנסו להשתמש בגרניק נטען על סוללה לעבודה מאומצת הדורשת פרק זמן ממושך, אתם עשויים להסתכן בשריפת המנוע של המכשיר.
טווחי מחירים לגרניק נטען
גרניקים נטען נייד על סוללה: 1,500-5,000 ₪
גרניקי בנזין: 6,000-9,500 ₪